October 12, 2013

Esimene nädal

Ja ongi esimene nädal läbi.
Aeg lendab!

Eile leidsin postkastist 3 erinevat kirja, kõik saadetud panga poolt. Süsteem on nimelt selline, et sa ei saa panka minna ja sealt lihtsalt endale pin-koodi saada, vaid kõik saadetakse erinevate kirjadega koju, et oleks turvalisem. Niisiis oli ühe kirja sees pangakaart, teise sees internetipanga kood ja kolmanda sees telefoniga internetipanga kasutamiseks vajaminev kood. Neljas kiri peaks veel tulekul olema ehk siis see, millega igapäevaseid toiminguid automaadi juures ja poodides teha saaks. Jään ootele!



Lõpuks saabus ka see kauaoodatud vaikne ja rahulik laupäev. Katri saatis mulle päeval sõnumi, et nad juba teiste soomlastega (Mari ja Jenny) shoppavad ja plaanis õhtul koos leegikooki (Flammkuchen) teha. Sain kutse nendega liituda.
Mari elab jube kaugel minu juurest. 50 minutit kõndisin täna sinna, GPS oli koguaeg nina ees. Mu kaardilugemine on tunduvalt paranenud, leidsin koha kohe üles! Yay :)
Kook või õigupoolest ma ei nimetaks sega koogiks. Kook peaks magus olema. See on pigem nagu pitsa, aga väga õhukese põhjaga, mille saab poest 1.20€ eest osta.
Seekord võtsime asja uhkemalt ette. Peale sai pandud tomatit, kitsejuustu, basiilikut, gouda juustu, paprikat, sibulat, hapukoorekastet ja šampinjone. Tulemus oli imehea!
Ma ei teagi, kas seda saab enam Flammkucheniks nimetada, sest originaalis käibki see ainult sibula ja peekonitükkidega. No meie nimetame :)







Kaalume neiudega aina tõsisemalt jalgrataste ostmist. Saime Christiane Seack'ilt terve suure nimekirja veebilehti, kust endale ratast otsida saab. Dennis arvas, et üle 50€ maksvat ratast ei tasu üldse ostagi. Pigem kulutada raha korralikule rattalukule. Asun siis otsingutele!
Täna leidsin aega natukene trennide otsimiseks. Ülikooli spordihoone pakub kõikvõimalikke normaalseid ja vähemnormaalseid trenne alustades ratsutamisest ja lõpetades jazztantsu ja capoeiraga. Ise mõtlen, et jazztants oleks küll midagi, mida teha tahaks. Ka rahvatantsu on siin võimalik harrastada, aga mul on tahtmine millegi teistsuguse järgi. Tantsukursus kestab oktoobri lõpust kuni jaanuari keskpaigani ja kogu selle aja eest tuleb maksta 25€. Ma leian, et see on päris hea diil. Homme läheme uurime Katriga lähemalt.

Emme-issi-Kamme! Teeme homme Skype-kõne, palun! :)

Järgmiseni!


No comments:

Post a Comment