October 27, 2013

Koolilaps!

Esimene ametlik nädal koolilapsena (loe: tudengina) on läbi!
Esmaspäev - kooli pole, koor on.
Jah, ma käisin koorilaulus. See oli nii kohutav, et ma tahan sinna uuesti minna. Algus oli paljutõotav, inimesed toredad, toimus korbimajas, millest ka natuke rohkem teada saime. Kõik kena. Koorijuhataja eeskujul tegime mõned hääleharjutused, istusime maha ja anti kätte esimene lugu. Antonio Vivaldi "Gloria". Kas te teete nalja!?!
See oli üks paras katastroof. Keegi ei kuulnud kellegi häält, keegi ei kuulnud etteantud nooti ja keegi vist ei saanudki midagi aru. Jah, no enam hullemaks minna ei saa, seega näeme esmaspäeval jälle!

Teisipäevad - tulevased kõige raskemad/pikemad päevad. Hommik algab uhke nimega loenguga - "Überblick Interkulturelle Germanistik und Deutsch als Fremd- und Zweitsprache". Massiloeng, leidsin ühe tuttava poola neiu, kellega koos sellest ainest läbi üritame pusida.
Teine massiloeng oli saksa poliitilise süsteemi kohta. 
Iga loenguga saan rohkem aru, kui tugeva arvamusega on keskmine saksa tudeng ja kui väga ta seda avaldada tahab. Sõnavõtud 200 või rohkema inimese ees pole mingi probleem. Ka siis mitte, kui sõnavõtu eesmärgiks on õppejõu autoriteedi kerge kõigutamine. Selle sama loengu lõpuks tundsin end sellest isegi pisut häirituna. Raske on teemadega kuskile jõuda või infot jagada, kui erinevaid sõnavõtte nii palju on. Või siis on see meie eestlaslik loengukultuur, kus vastupidiselt saksa omale, kuulab tudeng rahulikult ja oma küsimused eelistab küsida longu lõpus õppejõule silmast-silma, või veel parem - e-maili teel. Võtab harjumiseks aega.


Üle poole loengusaalist täitsid vanemad inimesed. Diana teadis rääkida, et õppejõud Detering pidavatki sellist võimalust pakkuma ja et loengute külastamine on väga populaarne.

Immatrikulatsioonipidu esmaspäeva õhtul.


Kolmapäev - Kirjandusajalugu ja isegi meie Tartu Ülikoolis juba tuntud professor Detering. Ma sain väga hästi aru, miks tema nimi kõigile meelde on jäänud. Loeng oli huvitav, õppejõu huvi tiris mind ka kaasa ja selle tulemusena ostsin endale peale loengut Goethe "Fausti". Good teaching = very yes!
Õhtul kuulasime ThOP'is ettekandeid teatrialaste loengute ja muude kunstiliste huviringide kohta. Minu väike teatripisik lõi jälle välja. Kunstiinimesed on ikka kunstiinimesed ja õppejõudude loengute tutvustused panid inimesi plaksutama. Nagu näidendit oleks vaadanud. Improtrupid olid eriti lahedad! Kokkuvõtteks panime end jõulunäidendisse kirja. Ehk saame mõnes massistseenis kaasa teha või ehk midagi enamatki. Triinule meeldib mõte kuusepuu mängimisest ja ma võiks isegi mõne sõna sekka öelda. Kõigile midagi :)


Saksamaale iseloomulik - infotundidel, teatris, (kohati on see isegi loenguruum) müüakse õlut, veini, limonaadi, millega võid ruumi sisse tulla ja end päris hästi õhtu jooksul tunda.


Neljapäev - Sprache und Modalität. Aine kirjeldus on ikka nii mööda kui mööda. Läksin loengusse ideega midagi väljendusõpetuse kohta kuulda. Tagasi tulin teadmistega viipekeelest. Huvitav oli ja ilmselt jätkan. :)

Trennides oleme ka hoolega käinud. Küll boksimas, küll hantleid tõstmas, küll tantsimas ja muidu karglemas. Sellele annavad tunnistust minu KÕIK valutavad lihased. Eile ei saanud mantlit seljast, bussist väljumine oli puhas piin. Aga valu on sõber.. vist. ^^

Jalgratta rindelt nii palju, et küljest kukkunud pedaal on küljes tagasi, aga tal on ikkagi mingid probleemid. Ilmselt ei saa ta rattaga läbi, sest kruvib end tolle küljest ise lahti. Ma pean midagi välja nuputama. Kodus garaažis oleks issil kindlasti mingi abivahend sellele. Aga see garaaž on praegu natuke kaugel.

Reedel toimus meie Campuses ZHG's (loengusaalide hiigelhoone) põhja-saksamaa suurim pidu. Minu pidu nägi välja selline - väntasin kohale, seisin üle poole tunni järjekorras, tüdinesin ootamisest, väntasin koju tagasi. :D Pidu missugune!

Laupäev viis mind ja Meritit Hamburgi. Triinuke jäi meil kahjuks haigeks.
Naersime üleliia palju, sest magamatus tegi oma tööd. Aga huumor on alati hea :)
Käisime Ballinstadt'i migratsioonimuuseumis, lõunatasime mõnusas restoranis ja uudistasime natuke linna peal ringi. Seltskond oli väga international ja uued näod said natuke tuttavamaks.


"Maiu?! Sina või??"

Meenutas meile Harry Potteri fännidele Kings Cross'i jaama ^^





Vahetan vist telefoni välja..

Mõtlesime facebook'i selle pildi postitada ja pealkirjaks "Minu ühikas"

Selle pildi mõtlesime ka facebook'i postitada ja kirjutada, et "Minu tuba!" :D

Mulle lihtsalt väga meeldisid need telefonid..

Hamburgi Rathaus.




 Lõunatasime Hamburgi kesklinnas lounge-restoranis.

International seltskond!

Sadamalinn.

Tegelikult Hamburg mulle nii suurt muljet ei jätnud. Linna ümbritsevad ehitused ja arhitektuuri kohta ei saa öelda ilus, vaid pigem huvitav. Aga midagi temas oli. Elbe ääres kõndides tuli vahepeal päris hea tunne isegi. Kohvitass oli näpus, päike paistis, tuuline, korraks oli idüll :)

Vahepealseid pärleid:

Kohustuslikuks saanud teisipäevad Bar Racudas! Barracuda Crew :)




Warning sign Triinu seinal! Love it!

Katri sai meil vahepeal 22 :)

Pidavat deep pilt olema.. :D

Ootan juba rutiini ja koolikohustusi!
Aina rohkem mõtlen aastavahetuse eel kodumaale tulla ja mõned head variandid olen juba leidnud ka :) Eks siis näeb, kuidas selle plaaniga läheb.
Üritan edaspidi natuke tihedamini kirjutada, aga mine sa seda nädalakava tea. 

Järgmiseni!


No comments:

Post a Comment